IFK Tuna

Referat

Seger i premiären

Stabil seger i premiären utan att imponera.
Vi startar serien med seger efter stabila 4-1 borta mot Ariel. Vi visste att Ariel skulle spela tufft och mycet riktigt så blev det en martch med en hel del närkampsspel.
Johan sätter ett noll med en snygg nick efter en bra slagen frispark av Anton. I den 10 minuten spelar vi oss in i straffområdet på vår högerkant och en Arielback satsar våldsamt i en glidtackling mot en felvänd Keko och domaren blåser straff. Straffen sätter Keko säkert.
Efter det fortsätter vi att rulla boll och hittar en del lägen att ta oss igenom utan att få till det sista lilla.
I mitten på halvleken sänker vi bolltempot lite för mycket och låter Ariel ta sig in imatchen. Vi släpper till en del fasta situationer både hörnor, inkast och frisparkar. I de lägena lastar Ariel in mycket folk i vårt straffområde men vi har inga större problem med att vinna duellerna. Resten tar Tobbe i buren säkert hand om.
Resten av halvleken är till största delen ett ställningskrig.

Andra halvlek startar vi bra och kommer till rätt många bra avslutsläegn. Speciellt minns man Eddies nick från nära håll som tyvärr studsar över. Läget kommer efter ett fint anfall på vår högerkant och ett bra inlägg från Anton.
Vi har även två frilägen som vi bör kunna förvalta. I 63 minuten har jag mer eller mindre noterat tre noll men målvakten plus en back räddar när Keko ska slå in bollen från nära håll. I situationen efter åt får Keko rött kort efter en skärmytsling med Ariels målvakt. I stället för tre noll fortfarande två noll och tio man.
Vi flyttar om lite i laget och spelarna själva tar ett stort ansvar och hjälper varandra att hitta rätt igen.
Ariel försöker nu att pressa på och lyfter upp mycket folk men det händer inte speciellt mycket vi kan spela oss ur pressen och har en handfull kontringslägen som vi inte utnyttjar.
I 80:e mnutten hittar vi med en lång boll upp till Anton som nickar ner till Martin som stänker dit en vänster från 18 meter rakt upp i nättaket. Målvakten hinner inte få upp händerna.
Tyvärr får vi inte hålla nollan då ariel tar tillvara på en boll utanför straffområdet och får till ett skott som går stolpe in.
I den 90:e minuten kontrar vi in 4-1 genom Nimrod. Förarbetet står Eddie för som tar sig fram i full fart på högerkanten och hittar in till Robin som förlänger till Nimrod som kyligt sätter bollen.